Догодина очакваме да започне проектирането  на нова и модерна Съдебна

...
Догодина очакваме да започне проектирането  на нова и модерна Съдебна
Коментари Харесай

Депутатът от ГЕРБ-СДС Бранимир Балачев: Предстои проектиране на нова Съдебна палата във Варна

Догодина чакаме да стартира проектирането  на нова и съвременна Съдебна палата във Варна. Сагата с правния статут на отредения терен е на финалната права. Това съобщи националният представител от ГЕРБ/СДС - Варна  Бранимир Балачев, който пое този избирателен ангажимент пред магистратската общественост във Варненския апелативен правосъден регион, един от най-големите в страната.

„ Заявявам цялостната подготвеност на Министерство на правосъдието за прекачване на въпросния парцел към Висш съдебен съвет “, съобщи по време на парламентарния надзор през днешния ден служебният министър Крум Зарков в отговор на въпроса на адв. Балачев. Теренът, по прочут като „ Цирковата площадка “, е благосъстоятелност на правосъдното министерство, като с дейното подпомагане на Община Варна е инициирана кадастрална смяна и са подхванати всички нужни дейности за сформиране на нови актове за държавна благосъстоятелност и парцелът посредством регионалния шеф да бъде възложен на Висш съдебен съвет.

„ Да ви поздравя с упоритостта, с който го поставяте този наболял въпрос. Над 1000 магистрати и над 1.5 млн.граждани от цяла Североизточна България  чакат това решение. Местната власт, държавното управление в лицето на регионалния шеф, Министерство на правосъдието,а и Висш съдебен съвет работят в една посока, тъй че теренът да бъде обезпечен и на дневен ред скоро ще бъдат  проектирането и бюджетирането, увери министърът.

Народният представител Бранимир Балачев сложи този проблем и от трибуната на 47-то Народно събрание, само че тогавашният правосъден министър Надежда Йорданова  не даде еднопосочен отговор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР